New beginnings

Ingediend door lietchi op Zon, 19/07/2009 - 12:35.

Alle voorgaande (oude) blogs zijn verwijderd, ik begin vanaf nul.

Situatie:
Meer dan een jaar niet getraind (en toen ik nog trainde ook niet zo veel bereikt)
86 kilo (ja te veel...) en beschamend snel buiten adem
Qua gezondheid dus niet "ideaal" en qua kleren kopen ook niet, en qua zelfvertrouwen...

Conclusie:
Om de drempel te verlagen om te gaan trainen, heb'k besloten om een home-gym samen te stellen. Geen schaamtegevoel meer tov "al die fitte mensen" in de gym, geen traject af te leggen met openbaar vervoer, niet meer moeten wachten op de beschikbaarheid van bepaald materiaal, en geen commentaar van mannen die vinden dat KT niks is voor vrouwen...

Qua eten
Beginnen met wat "properder" te eten, regelmatiger en letten op de hoeveelheid eiwitten, en zien wat er gebeurt. Niks drastisch, ik weet al uit ervaring dat er te extreem tegen aan gaan contraproductief is bij mij, mentaal maar ook fysiek. Het moeilijke zal zijn om gezond te eten, gevarieerd en toch er geen uren in moeten steken qua voorbereiding, koken enz., want ik zou liefst brood, aardappelen en pasta's mijden (en vooral geen broodmaaltijden willen/mogen inplannen maakt het ingewikkeld).

M'n metabolisme heeft zich in het verleden al erg verzet tegen alle pogingen om te vermageren, dus benieuwd wat het nu zal geven...
Hopelijk zal ik volgende week al m'n materiaal hebben en m'n gym kunnen inrichten. Nu nog nadenken over een schema...

Wat die pasta en aardappelen

Ingediend door rho op Zon, 19/07/2009 - 12:57.

Wat die pasta en aardappelen betreft kan ik je misschien een tip geven: Persoonlijk probeer ik op de dagen dat ik niet train weining KH te eten, maar de dagen dat ik wel ga trainen eet ik er betrekkelijk veel. Op die dagen kan je dus wel aardappelen of pasta of brood of rijst ... eten. Je laat je lichaam zo niet het gevoel krijgen dat het op regime staat en je metabolisme blijft zo lekker draaien. zo verbuik je op de dagen dat je weinig KH eet nog evenzeer redelijk wat energie.

Ik sta achter rho's tip.

Ingediend door MT op Zon, 19/07/2009 - 16:27.

Ik sta achter rho's tip. Smiling

Je blog zal ik zeker volgen. Ik hoop dat je frequent zal posten; dat helpt om je motivatie hoog te houden.
En weet: moeilijke opgaven bestaan niet; alleen opgaven waarvan je niet weet hoe eraan te beginnen. En dat brengt ons bij misschien wel het grootste nut van een training log: goede tips kunnen uit onverwachte hoeken komen, zelfs als je niet eens weet dat er een probleem zit aan te komen.

Veel plezier met je training en progressie. Eye-wink

De tip is genoteerd

Ingediend door lietchi op Don, 23/07/2009 - 23:28.

De tip is genoteerd Eye-wink

lietchi schreef: Totnutoe

Ingediend door MT op Zon, 26/07/2009 - 11:11.
lietchi schreef:
Totnutoe heb'k enkel m'n bank en rek, de gewichten zijn nog onderweg, dus nog geen training gedaan. Maar vandaag toch wel al iets "getraind"... De trapleuning geschilderd! Ben er 6 of 7 uur mee bezig geweest, al die hoekjes en kantjes, en nu voel ik een oude "blessure" terug opkomen in m'n schouder, meer bepaald de supraspinatus, een soort RSI allicht (die allicht ook gelinkt is met constant gespannen schouders). Ik hoop dat KT m'n klachten wat zal verlichten, dynamische spanning ipv statische spanning, maar misschien dat er wel een kinesist aan te pas zal moeten komen...

Schouderproblemen worden vaak verholpen door te pressen, net zoals rug- en knieproblemen opgelost worden door te squatten. Smiling

Mannen die zeggen dat

Ingediend door Patricia op Zon, 26/07/2009 - 11:36.

Mannen die zeggen dat krachttraining niets voor vrouwen is, zouden jamie easton eens moeten opzoeken. Ze is heel klein en trenger, maar wel gespierd en droog voor een vrouw. Ze is (in mijn ogen) wel echt vrouwelijk, terwijl ze aardig wat wedstrijden op haar naam heeft staan.

Meeste vrouwen die afvallen, die jo-joen. Waarom komt dat? Omdat ze teveel spiermassa zijn verloren. Spiermassa zorgt ervoor dat de boel er veel strakker uit ziet, en dat je verbranding in rust hoger blijft (spieren eten energie, vet niet). Een vrouw kan hooguit testosteron aanmaken in de bijnier. Testosteron van een vrouw ligt vele malen lager, zelfs als zou die op zn hoogste zijn. Daarom kan een vrouw minder spier aanmaken, en zal een vrouw ook niet zo snel de harde kaaklijn enz krijgen. Dat is meer wanneer je niet meer naturel bezig bent.
Zelfs al zou een vrouw gespierd willen raken, dan gaan daar nog jaren overheen. Jarenlang perfecte trainings en voedingsschemas zonder break. 5kg spiermassa per jaar is aardig veel voor een vrouw. De buikspieren van een man breken door bij 8-12%. Bij een vrouw bij 14%. Bij 14% kan ook je menstruatie uitblijven en kan je op ten duur zelfs onvruchtbaar en alles worden. Wil je spier zien, dan moet je laag in je vetpercentage zitten. Een vrouw kan dus (zelfs na jaren trainen) totaal niet snel een bodybuildster-look krijgen.
Als ik kijk naar hoe mijn eigen figuur is veranderd in de jaren, puur van kracht training, dan kan ik niet anders zeggen dan dat alles alleen maar ronder op de juiste plekken is geworden. Rondere borsten van het benchen (je moet het zo zien; de spier achter de borst, drukt het vetweefsel van de borst gewoon naar voren). Of ze kleiner worden hangt van het vetpercentage af, niet van het benchen. Van benchen zullen ze nog eerder groter worden dan kleiner. Immers; met buikspieren trainen kan je toch ook geen vet verbranden?

qua voeding: het is maar net wat je zelf wilt. Ik zelf eet alles makkelijk. Dus potjes groentes, vis, ect gaan allemaal me naar het werk, en daar flans ik de boel wel in elkaar. Als mensen zeuren over shakes, zeg ik gewoon dat het voor mn herstel is (is ook zo, maar net even anders) en tegen spierpijn (die onzin gaat er altijd makkelijk in). Ben je gelijk van het gezeur af.
Weinig koolhydraten eten is een risico. Bedoel, je bent een vrouw, je hebt waarschijnlijk meer koolhydraten nodig dan een man. Te weinig koolhydraten zorgt bij veel vrouwen voor stemmingswisselingen, en ik moet zeggen dat ik zelf ook totaal niet te genieten ben als ik te weinig koolhydraten eet. Maargoed.. ik ben ook totaal geen fan van klakkeloos wat doen. Ik reken liever alles gewoon precies uit, en rommel aan de hand daarvan. Vind ik zelf makkelijker en uiteindelijk minder werk.

En over alle fitte mensen op de sportschool; ze trainen daar niet zovaak omdat ze hun lichaam al zo perfect vinden.

Rsi heeft heel vaak deels temaken met hoe je in je vel zit. Kijk eens of het toevallig terug komt op de momenten dat je meer gespannen bent..

Quote: Mannen die zeggen dat

Ingediend door rho op Zon, 26/07/2009 - 12:45.
Patricia schreef:
Mannen die zeggen dat krachttraining niets voor vrouwen is, zouden jamie easton eens moeten opzoeken. Ze is heel klein en trenger, maar wel gespierd en droog voor een vrouw. Ze is (in mijn ogen) wel echt vrouwelijk, terwijl ze aardig wat wedstrijden op haar naam heeft staan.

Ook mannen die zeggen dat vrouwen wel aan krachttraining moeten doen mogen die meid best eens googlen! Shocked Sticking out tongue

Hahaha ze heeft een prachtig

Ingediend door Patricia op Ma, 27/07/2009 - 09:38.

Hahaha ze heeft een prachtig figuur toch, Rho?Laughing out loud
Nee maar bij Fitness and Figure competitions zitten veel vrouwen die er erg vrouwelijk uitzien, maar zichzelf wel gemakkelijk met 1 hand opdrukken. Vaak is het grotendeels show en dans. En er zit ook een deel tussen wat hoopt dat het uiteindelijk bij de Mister Olympia uitkomt. Erg leuk omdat te zien.
En niet te vergeten bijvoorbeeld Pauline Nordin. Haar trainingen zijn leuk om te zien, erg knappe gewichten voor een vrouw. Alleen uuhm mensen die dat hebben gezien, kunnen nog moeilijk zeggen dat stoeien met gewichten voor vrouwen alleen maar mannelijk maakt Smiling

Quote: Hahaha ze heeft een prachtig

Ingediend door rho op Ma, 27/07/2009 - 10:38.
Patricia schreef:
Hahaha ze heeft een prachtig figuur toch, Rho?Laughing out loud

Zeg dat wel!

Patricia schreef:
Nee maar bij Fitness and Figure competitions zitten veel vrouwen die er erg vrouwelijk uitzien, maar zichzelf wel gemakkelijk met 1 hand opdrukken. Vaak is het grotendeels show en dans. En er zit ook een deel tussen wat hoopt dat het uiteindelijk bij de Mister Olympia uitkomt. Erg leuk omdat te zien.
En niet te vergeten bijvoorbeeld Pauline Nordin. Haar trainingen zijn leuk om te zien, erg knappe gewichten voor een vrouw. Alleen uuhm mensen die dat hebben gezien, kunnen nog moeilijk zeggen dat stoeien met gewichten voor vrouwen alleen maar mannelijk maakt :)

Dan zal ik die Pauline ook eens googlen. Eye-wink

Quote: Mannen die zeggen dat

Ingediend door lietchi op Ma, 27/07/2009 - 15:13.
Patricia schreef:
Rsi heeft heel vaak deels temaken met hoe je in je vel zit. Kijk eens of het toevallig terug komt op de momenten dat je meer gespannen bent..

Ik zie geen eenduidige link tussen mentale spanning en m'n RSI(achtige) klachten, ik zal zien in hoeverre het trainen verbetering brengt.

Wat vrouwelijkheid betreft, ben zeker niet bang om die te verliezen Eye-wink maar het is hier misschien toch niet de plaats om hete gespierde vrouwen te beginnen opsommen, voel jullie vrij om daarover een apart topic te starten, dan weet ik direct waar ik naartoe moet streven Shocked

Verder is de rest van m'n materiaal vanochtend toegekomen. Of dat dacht ik, want bij het openen van de dozen zie ik dat ik "gewone" gietijzeren schijven gekregen heb, ipv de Original Barbarian weights die ik besteld had Roll Eyes

Da's niet zo netjes van die

Ingediend door rho op Ma, 27/07/2009 - 15:37.

Da's niet zo netjes van die schijven. Nu kan je de zaak weer terug sturen en weer wachten op het spul dat je wél besteld had. Hatelijk vind ik dat.
'k Hoop dat je niet te lang zal moeten wachten.

Quote: Quote: Mannen die zeggen dat

Ingediend door MT op Ma, 27/07/2009 - 16:13.
lietchi schreef:
Verder is de rest van m'n materiaal vanochtend toegekomen. Of dat dacht ik, want bij het openen van de dozen zie ik dat ik "gewone" gietijzeren schijven gekregen heb, ipv de Original Barbarian weights die ik besteld had Roll Eyes

Vervelend begin. Maar je zal je des te beter voelen als alles er is en je fatsoenlijk kan beginnen trainen. Smiling

Ik ben ook even gaan

Ingediend door Rybeara op Woe, 29/07/2009 - 14:49.

Ik ben ook even gaan googlen, had me voor ik de pics zag wel iets anders verwacht.
Sexy foto's kreeg ik daar te zien.

Quote: Ik ben ook even gaan

Ingediend door rho op Woe, 29/07/2009 - 14:57.
Rybeara schreef:
Ik ben ook even gaan googlen, had me voor ik de pics zag wel iets anders verwacht.
Sexy foto's kreeg ik daar te zien.

Het kan maar helpen om je testosteron wat op te krikken. Smiling

Is dat tegewoordig het

Ingediend door lietchi op Don, 30/07/2009 - 06:37.

Is dat tegewoordig het excuus van mannen om sexy foto's te bekijken? Eye-wink

Gisteren zijn ze de verkeerde levering terug komen nemen, hopelijk krijg ik maandag de juiste spullen. Aangezien m'n vriend nog wat gewichten had liggen heb'k al wat geoefend op de "heilige drie". Met bankdrukken had'k al ervaring, met deadlift en squat nog niet! Het is nog wat zoeken naar de techniek, dus heel lage gewichten, ook om er niet te snel in te vliegen. Bij de squat speelt de plaatsing van de halter op de schouders me wat parten, en de juiste plaatsing van de voeten (ik voel het in m'n knieën). Bij de deadlift ook de plaatsing van de voeten die denk'k niet ideaal is. Verder is m'n schouder vandaag wat erger na de lichte training van gisteren, dus ik denk dat'k morgen nog wat lichter zal gaan in gewicht, en nog meer trainen op techniek.

PS: ik heb nog werk aan m'n vriend die niet wil squatten Evil , en zijn techniek voor de deadlift ziet er gevaarlijk uit voor z'n (nu al gevoelige) rug...

Veel herhalingen met licht

Ingediend door rho op Don, 30/07/2009 - 10:40.

Veel herhalingen met licht betrekkelijk licht gewicht kan een blessure doen genezen. (Starr rehab)

Als je vriend niet wil squatten kan je'm misschien duidelijk maken dat de rest van zijn lichaam beter groeit en sterker wordt als ie het wel doet.
De hormoonhuishouding profiteert enorm van het trainen van een grote massa spieren in 1 oefening. Als je nagaat welke spiermassa je gebruikt bij een goeie low bar back squat zegt dat wel genoeg denk ik.

Zoek eens op YouTube naar "Rippetoe" en "Squat" of "Rippetoe" en "instructions". Normaal zou je dan een heel gamma aan instructie-filmpjes van Mark Rippetoe moeten krijgen die enorm nuttig kunnen zijn bij het oplossen van problemen met de uitvoering van diverse oefeningen.
Zelfs je bench-press kan er van profiteren.

Wat heeft hij met zijn rug

Ingediend door Patricia op Don, 30/07/2009 - 19:45.

Wat heeft hij met zijn rug dan?
En last van je knieën hoor je niet echt te hebben tijdens het squatten.. Als is het bijna onmogelijk om gelijk de 1e keer een perfecte uitvoering te hebben. Ik vind het serieus wel knap dat je eigen 'foutjes' opvallen. Dat zegt iets positiefs over jezelf.

Quote: Veel herhalingen met licht

Ingediend door lietchi op Don, 30/07/2009 - 21:22.
rho schreef:
Veel herhalingen met licht betrekkelijk licht gewicht kan een blessure doen genezen. (Starr rehab)

Als je vriend niet wil squatten kan je'm misschien duidelijk maken dat de rest van zijn lichaam beter groeit en sterker wordt als ie het wel doet.
De hormoonhuishouding profiteert enorm van het trainen van een grote massa spieren in 1 oefening. Als je nagaat welke spiermassa je gebruikt bij een goeie low bar back squat zegt dat wel genoeg denk ik.

Zoek eens op YouTube naar "Rippetoe" en "Squat" of "Rippetoe" en "instructions". Normaal zou je dan een heel gamma aan instructie-filmpjes van Mark Rippetoe moeten krijgen die enorm nuttig kunnen zijn bij het oplossen van problemen met de uitvoering van diverse oefeningen.
Zelfs je bench-press kan er van profiteren.

Wat Starr rehab betreft, heb'k deze link gevonden: http://www.strengthmill.net/forum/showthread.php?t=700 Klinkt niet als het het soort situatie waarin ik me bevind (meer overbelasting dan echte blessure) maar wie niet waagt niet wint...

En m'n vriend zal zeker nog een "speech" krijgen over squats Eye-wink Als hij niet wil luisteren zeg'k hem gewoon dat hij een mietje is Cool

Bedankt voor de tip, heb op een forum een reeks vids gevonden van squats waar Rippetoe commentaar op geeft, zeer leerrijk Smiling Heb ineens ook ontdekt dat de varianten high bar en low bar bestaan, dat zal dan ook eens getest worden morgen, observeren waar het comfortabelste is.

Quote: Wat heeft hij met zijn rug

Ingediend door lietchi op Don, 30/07/2009 - 21:30.
Patricia schreef:
Wat heeft hij met zijn rug dan?
En last van je knieën hoor je niet echt te hebben tijdens het squatten.. Als is het bijna onmogelijk om gelijk de 1e keer een perfecte uitvoering te hebben. Ik vind het serieus wel knap dat je eigen 'foutjes' opvallen. Dat zegt iets positiefs over jezelf.

Als hij dingen heft schiet er nogal gemakkelijk iets in z'n rug. Net daarom zou hij net moeten oefeningen doen, maar ik heb gisteren z'n uitvoeringen gezien van squat en deadlift, zelfs m'n ongetrainde oog zag dat er heel wat aan te schaven valt (bolle rug/schouders bij deadlift,...). Ik zal hem eens bestoken met video's van hoe het wel moet (en dan kan ik er zelf ook nog van leren) Smiling

Last van m'n knieën is veel gezegd, deed geen pijn of zo maar voelde alsof het wat "wrong", het is allicht een kwestie van wat gewoon worden en zoeken naar de juiste beweging.

Quote: Quote: Veel herhalingen met licht

Ingediend door MT op Don, 30/07/2009 - 22:21.
lietchi schreef:
Wat Starr rehab betreft, heb'k deze link gevonden: http://www.strengthmill.net/forum/showthread.php?t=700 Klinkt niet als het het soort situatie waarin ik me bevind (meer overbelasting dan echte blessure) maar wie niet waagt niet wint...

Als je denkt dat het overbelasting is, probeer het dan met rusten en heel lichte training op te lossen. Werkt dat niet, dan zou ik gaan voor de Starr Rehab. Ik zat een paar maanden geleden ook niet in de situatie die de link beschrijft, maar de Starr Rehab heeft me wel verlost van een blessure die al bijna een jaar aansleepte (wat o.a. rust en een osteopaat en ontstekingsremmers niet konden)... Smiling

De schouder is beter, en ik

Ingediend door lietchi op Vrij, 07/08/2009 - 21:11.

De schouder is beter, en ik heb gisteren eindelijk de juiste levering gekregen van fitness-seller. Zien er stoere gewichten uit Cool De garage staat nog te vol om deftig te kunnen trainen, dit weekend zal dat hopelijk beteren. en dan kan'k misschien er ook een fotootje van nemen. Ik zou ook willen beginnen lopen, met start-to-run of zo, als ik m'n loopschoenen en hartslagmeter ergens kan opgraven.

Qua voeding ook trage vooruitgang, ipv kant-en-klare maaltijden eet'k op het werk een "slaatje": groenten uit blik (maïs, erwten, schorseneren, enz.) met inktvis/garnalen/eitjes... Is ook lui maar wel al veel gezonder. Vaker eten lukt niet, toch niet op m'n werk. In juli en augustus hebben we een zomeruurrooster: 6u per dag werken, zonder lunchpauze. En het is dan nog zo druk dat't vaak 13-14u is tegen dat ik de gelegenheid heb om een hap te eten (en dat wanneer ik al ontbijt eet om 6u15). Maar goed, stap per stap Eye-wink

steek een zakje nootjes in

Ingediend door Sir G. op Zat, 08/08/2009 - 15:38.

steek een zakje nootjes in je zak Eye-wink

Quote: steek een zakje nootjes in

Ingediend door MT op Ma, 10/08/2009 - 21:31.
Sir G. schreef:
steek een zakje nootjes in je zak Eye-wink

Yep, macadama's en zo. Als serieus werkende mens kan je je daar nu wel een paar kilogram per week van permitteren. Sticking out tongue

Quote: Quote: steek een zakje nootjes in

Ingediend door lietchi op Ma, 10/08/2009 - 22:27.
Muay Thai schreef:
Sir G. schreef:
steek een zakje nootjes in je zak Eye-wink

Yep, macadama's en zo. Als serieus werkende mens kan je je daar nu wel een paar kilogram per week van permitteren. Sticking out tongue

Een paar kilogram per week verdikken Shocked Sticking out tongue Maar ik heb er al een doosje van gekocht, wat ben ik braaf Cool

Soit, vandaag voor eerste keer gaan lopen. Net toen ik buiten was begon het te regenen, ik heb toen foert gezegd, het ergst wat kon gebeuren was nat worden Cool Het begon redelijk, maar de loopintervallen werden steeds korter, en de wandelintervallen langer, naarmate m'n kuiten verkrampten. En dan nog twee pipo's die het leuk vonden om me uit te lachen en me ostentatief al wandelend voorbij te steken, waardoor ik me echter niet heb laten opjagen. Hopelijk blijft het koel 's avonds de rest van de week, zodat ik nog wat pogingen kan doen. Al bij al ging het nog redelijk vond'k, voor iemand met mijn rampzalige fitheid.

in de noten trappen!

Ingediend door Sir G. op Ma, 10/08/2009 - 23:45.

in de noten trappen!

Quote: in de noten trappen!

Ingediend door wauter op Din, 11/08/2009 - 09:27.
Sir G. schreef:
in de noten trappen!

en dat kan zeer doen hoor Sticking out tongue

Quote: Quote: in de noten trappen!

Ingediend door 515 op Din, 11/08/2009 - 11:46.
wauter schreef:
Sir G. schreef:
in de noten trappen!

en dat kan zeer doen hoor :p

Dat was ook zeer zeker de bedoeling!
Komaan seg, iemand even gaan uitlachen met een slechte conditie, ze doet er tenminste iets aan! (in tegenstelling tot mezelf Neutral )

Komt doordat velen de

Ingediend door Woopy op Din, 11/08/2009 - 12:11.

Komt doordat velen de bedoeling van HIIT niet snappen. Ik krijg het ook soms als ik dat met de fiets doe. Dan zie je die mensen echt denken "wat een ezel, eerst alles zitten geven en na een paar meter is hij kapot en kan hij niet meer op een normaal tempo fietsen". Of als ik dan mensen inhaal tegen een rot snelheid en iets later steken zij mij dan terug voorbij als ik mijzelf tegen 5km/u vooruit aan het slepen ben, dan zie je ze ook kijken van "tsss..."

Quote: Quote: steek een zakje nootjes in

Ingediend door Rybeara op Din, 11/08/2009 - 13:10.
Muay Thai schreef:
Sir G. schreef:
steek een zakje nootjes in je zak Eye-wink

Yep, macadama's en zo. Als serieus werkende mens kan je je daar nu wel een paar kilogram per week van permitteren. Sticking out tongue

Wat is er zo geweldig aan deze noten? Ik heb noten ook al ingelast in mijn voedingsgewoontes inmiddels, tot zover hazelnoten en amandelen.

Ik eet ook steeds tussen mijn werk door, heb altijd iets bij de hand staan.
Gemakkelijk om tijdens het werk in je mond te steken.

Quote: Komt doordat velen de

Ingediend door lietchi op Din, 11/08/2009 - 20:37.
Woopy schreef:
Komt doordat velen de bedoeling van HIIT niet snappen. Ik krijg het ook soms als ik dat met de fiets doe. Dan zie je die mensen echt denken "wat een ezel, eerst alles zitten geven en na een paar meter is hij kapot en kan hij niet meer op een normaal tempo fietsen". Of als ik dan mensen inhaal tegen een rot snelheid en iets later steken zij mij dan terug voorbij als ik mijzelf tegen 5km/u vooruit aan het slepen ben, dan zie je ze ook kijken van "tsss..."

Doet me denken aan een keer dat ik op de loopband in de fitnesszaal ook bezig was met 1min lopen/1 min wandelen/1 min lopen... Terwijl ik in een wandelminuut zit zegt de kerel naast me dat ik moet lopen, alsof ik een luiaard was of zo Roll Eyes

Maar m'n loopsessie gisteren als HIIT beschouwen is misschien wat overdreven, ik kan gewoon nog niet lang genoeg aan één stuk lopen Mr. Green

Quote: Quote: Komt doordat velen de

Ingediend door wauter op Din, 11/08/2009 - 21:21.
lietchi schreef:
Woopy schreef:
Komt doordat velen de bedoeling van HIIT niet snappen. Ik krijg het ook soms als ik dat met de fiets doe. Dan zie je die mensen echt denken "wat een ezel, eerst alles zitten geven en na een paar meter is hij kapot en kan hij niet meer op een normaal tempo fietsen". Of als ik dan mensen inhaal tegen een rot snelheid en iets later steken zij mij dan terug voorbij als ik mijzelf tegen 5km/u vooruit aan het slepen ben, dan zie je ze ook kijken van "tsss..."

Doet me denken aan een keer dat ik op de loopband in de fitnesszaal ook bezig was met 1min lopen/1 min wandelen/1 min lopen... Terwijl ik in een wandelminuut zit zegt de kerel naast me dat ik moet lopen, alsof ik een luiaard was of zo Roll Eyes

Maar m'n loopsessie gisteren als HIIT beschouwen is misschien wat overdreven, ik kan gewoon nog niet lang genoeg aan één stuk lopen Mr. Green

opbouwen is de boodschap Eye-wink