NavigatieGebruikersloginZoeken |
VoedingIngediend door Rybeara op Vrij, 27/03/2009 - 15:33.
Heb deze middag een leuk gesprek gehad met de gym uitbaatster, al moest het vroegtijdig gestaakt worden, moest doorgaan omwille van werkverplichtingen en ik moest nog eten na de training. Het ging eerst en vooral over commerciële gyms à la passage, deelde we dezelfde mening, 1 grote marketingbranche. Ik weet dat mijn eetgedracht al dratisch is gewijzigd al besef ik maar al te goed dat het op sommige vlakke beter moet. Mijn ontbijt bevat nog steeds te weining eiwitten. Maar heb jarenlang niet ontbeten dus die maaltijd ligt mij persoonlijk iets zwaarder. Ben dan wel van plan dit stelselmatig op te bouwen. Winderigheid in de darmen komt volgens haar van het eiwit in de eieren die ik eet. Mijn trainingspartner overweegt om sups bij te nemen, hij woont nog in bij de ouders en heeft niet volledig de voeding in eigen handen. Nu mijn vragen zijn meer omtrend de voeding, ik eet al meer pasta dan vroeger maar kan ik dit beter nog wat opdrijven? Deze topic is vooral om mijn eetgedracht nog zodaning uit te zuiveren om op het juiste pad te geraken. Vrij, 27/03/2009 - 15:33  
|
Het ligt er aan welk brood
Niet Actief
Punten: 9360
Aangesloten: 28 Dec 2008
Het ligt er aan welk brood je eet. Hoe donkerder hoe beter. Maar dat geldt ook voor pasta en zelfs voor rijst.
Tja, vette vis ... Persoonlijk denk ik dat het niet zo'n kwaad kan. Als je dan nog eens veel vaste kaas eet is het misschien wel iets teveel van het goede.
Laat regelmatig je bloed controleren. Zo heb je een idee van de toestand van je cholesterol. Als dat OK is zou ik me geen zorgen maken.
Supplementen kunnen een mooie aanvulling zijn op je dieet. Als je niet goed tegen melkproducten kan of je eet betrekkelijk weinig dierlijke voeding dan kan je je eiwitten aanvullen door af en toe een shake te drinken.
Dat hoeft absoluut niet duur te zijn. Er wordt vaak beweerd van wel, maar uit ervaring weet ik dat het goedkoper is om eiwitten uit shakes te halen dan uit biefstuk. Omdat je toch voldoende vetten binnen krijgt uit de vis zou dat bij jou echt geen probleem opleveren lijkt me.
off topic: Het is eetgedrag en niet eetgedracht. En uitgebaat is dus met een t op het einde. Niet dat ik foutloos type, maar ik doe wel mijn best.
Vooral de geïntegreerde spellingscontrole in de browser helpt.
Mijn workout @ Workout Tracker
Eetgedrag uiteraard, ik zit
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Eetgedrag uiteraard, ik zit momenteel op het werk en heb het in happen en brokken getipt, om eerlijk te zijn heb ik het niet nagelezen voor ik het heb gepost. Shame on me. Goed dat je me erop wijst
Ben me er zelf ook van bewust dat ik X aantal typfouten schrijf, talen zijn nooit mijn sterkste kant geweest.
Ik probeer inderdaad steeds
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Ik probeer inderdaad steeds naar volkoren brood - pasta te gaan, rijst heb ik dit nog niet overwogen eigenlijk,
dit eet ik dan ook maar 1 maal in de week.
Af en toe verschijnen er eens witte boterhammen, meestal als mijn madam naar de bakker is geweest
Iemand die wat kwijt kan waarom varkensvlees geen goede voedingstof is ?
spelfouten maakt niet uit,
Niet Actief
Punten: 1684
Aangesloten: 31 Mei 2005
spelfouten maakt niet uit, er zijn ook een aantal mensen dyslectisch lekker in hun waarde laten.
varkensvlees :
Varkensvlees blijkt voor de mens extreem toxisch om allerlei redenen:
Het blijkt dat het vetgehalte in varkensvlees zeer hoog is, met name binnen de cellen. Vet bevat tweemaal zoveel calorieën als koolhydraten en eiwitten en wordt onmiddellijk opgeslagen en slechts met grote moeite weer afgebroken.
Het cholesterolgehalte van varkensvlees blijkt hoog. Vet hangt altijd samen met cholesterol. Het menselijk lichaam heeft cholesterol nodig voor de aanmaak van celmembranen en voor vettransport. Te veel cholesterol veroorzaakt afzetting op de bloedvatwanden en bevordert toenemende vernauwing van de slagaders.
Ook bevat varkensvlees eiwitten, die vanwege hun structuur snel rotten in uw darmen. Door de hierbij vrijkomende rottingsproducten komen er veel toxines vrij en vormen deze producten een grote belasting voor uw darmen, bloed, lymfe, lever, matrix en nieren. De eiwitstructuur van het vlees van de varkens lijkt op die van mensen. Hierdoor wordt het door het immuunsysteem niet als lichaamsvreemde stof beschouwd en kan het gemakkelijk in het bloed en de lymfe belanden, inclusief alle toxines en eiwit rotting producten. Dit gebeurt veel sneller dan bij alle andere dierlijke en plantaardige eiwitten.
Het bindweefsel heeft last van zwavelhoudende mycopolysacchariden in het varkensvlees, die zeer slijmig zijn. Dit heeft tot gevolg dat de varkensvleeseters eigenaardige Rubensiaanse opzwelling van het bindweefsel vertonen. Er vindt een opstapeling plaats van slijmsubstanties in pezen, gewrichten, kraakbeen etc., wat o.a. kan leiden tot reuma, arthritis en dicusproblemen. Het bindweefsel zuigt zich als een spons vol met water en zwelt. Aangezien deze zwavelhoudende verbindingen gekoppeld zijn aan bepaalde organen, is het zelfs aan mensen te zien welk varkensvlees ze het liefst eten: hals-, rug-, buikspek of ham. De bindweefselstructuren van de mens worden zwakker door het varkensvlees en er ontstaan eerder klachten van het bewegingsapparaat.
- Varkensvlees bevat veel groeihormonen. Dit veroorzaakt niet alleen bij jongeren een versterkte groei, maar bevordert ook ontstekingen. Aangezien deze groeihormonen alle groeiprocessen bevorderen, bewerkstelligen ze ook de groei van kankercellen.
Het histamine en imadozolgehalte van varkensvlees is hoog. Hierdoor worden allergieën, netelroos en neurodermitis, abcessen, steenpuisten, negenogen en alle mogelijke ontstekingen bevorderd. Een hoog histaminegehalte maakt ook minder stressbestendig, activeert maagzweren, hartritmestoornissen en hartinfarcten.
- Varkensvlees bevat vreemdsoortige tumorbevorderende stoffen, die als oncogenen, endobionten, siphonospora en polymorfa beschreven worden.
- Varkensvlees bevat virussen, met name griepachtige virussen. Deze virussen vestigen zich meestal in onze longen en grijpen hun kans tijdens een verzwakte periode van ons immuunsysteem. Dit kan ook leiden tot chronische verkoudheden.
Varkens hebben een slechter ontgiftingsysteem, waardoor ze hun afvalstoffen sneller in vetweefsel opslaan. Bij consumeren van vlees (met vet) moet ons ontgiftingsmechanisme hiermee aan de slag. Levert aldus een grotere belasting op voor ons lichaam.
Dat is een mooie verklaring
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Dat is een mooie verklaring waarom ik geen varkenvlees meer zou willen eten.
Ik had een beknoptere reactie verwacht, maar allesinds bedankt voor het uitgebreid antwoord.
Ik ben niet zo'n fan van varkenvlees dus dat is zeker niet zo moeilijk.
djuuu en ik die zie graag
Niet Actief
Punten: 163
Aangesloten: 01 Jan 2009
djuuu en ik die zie graag varkensvlees eet
verder kan ik je zeggen dat als je rijst eet, je best basmatirijst eet omdat de glycemische index ervan behoorlijk lager is dan de andere rijssoorten.
Vette vis is net gezond.
Niet Actief
Punten: 758
Aangesloten: 08 Apr 2004
Vette vis is net gezond. Nadeel is misschien dat vette vis vaker meer pcb's en dioxines bevat.
Mooie post over varkensvlees SL, op vakantie geweest ofzo btw?
edit: je afwezigheid werd al verklaard in andere posts zie ik, een dikke proficiat toegewenst.
Zal dinsdag eens uitkijken
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Zal dinsdag eens uitkijken naar basmatierijst als ik boodschappen ga doen.
Mijn spagheti koop ik zo i zo al volkoren, tagiatelli is niet volkoren,
deze is meestal met extra eieren of met spinazie (kwestie van wat afwisseling)
Ik eet niet zo gek veel varkenvlees, al nuttig ik wel vaak hesp en spek.
Broodje gezond (smos zonder mayo) met kaas en hesp / spek met eieren.
Toch wel lekker gerechtjes
kaas is zout en vol
Niet Actief
Punten: 1684
Aangesloten: 31 Mei 2005
kaas is zout en vol verborgen vetten, eieren lekker maar eigeel kan een doel bereiken in de weg liggen.
verder hesp (is ham toch??) en spek zijn toch echt varkensvlees
Hesp is inderdaad ham en ben
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Hesp is inderdaad ham en ben volledig op de hoogte dat dit varkenvlees is.
Quote: spelfouten maakt niet uit,
Niet Actief
Punten: 16301
Aangesloten: 08 Feb 2005
Yep, SL houdt niet van varkensvlees.
Verzadigde vetzuren die onmiddelijk worden opgeslaan?
Bovendien zorgt een dieet hoog in eiwit en verzadigde vetzuren ('jagersvoedsel') zorgt er typisch voor dat je net een laag vetgehalte bereikt. Dus wat die 'moeilijk afbreekbare' vetten betreft: wat niet opgeslagen zit, hoeft ook niet verloren te worden; probleem opgelost (tenminste wat mij betreft).
Of cholesterol uit voeding 'slecht' is (i.e. een significant effect heeft op het eigen cholesterolgehalte), is nog altijd een discussiepunt (na zo'n 60 jaar onderzoek). Bovendien is het niet de cholesterol op zich die problemen veroorzaakt in de bloedvaten, maar de bloedcholesterol (die de cholesterol, dat moeilijk oplosbaar is in water, binnen een bepaalde binding door het bloed laat vervoeren). En dan moet je kijken naar de aard van die bloedcholesterol; is die eerder LDL (Low Density Lipoprotein), dan draagt ze bij aan het probleem, zijnde aderverkalking, daar LDL de neiging heeft 'haar' cholesterol van de lever naar de bloedvaten te brengen. Is het echter meer HDL (High Density Lipoprotein), dan zit je met de omgekeerde situatie (wegbrengen van de cholesterol uit de bloedvaten en aldus aderverkalking verminderen).
Ik heb nog altijd geen reden om te denken dat een hoog cholesterolgehalte in het algemeen 'slecht' is en alle reden om te veronderstellen dat het slechts om de verhouding tussen LDL en HDL gaat, op één feit na: een hoger algemeen cholesterolgehalte zou de lever wel eens zwaarder kunnen belasten en wellicht zijn er mensen die daar last van hebben.
Maar wetende dat vetzuren interfereren met de aanmaak van bloedcholesterol en dat verzadigde vetzuren zowel HDL als LDL verhogen, maar HDL meer dan LDL, zie ik het probleem niet...
Interessant, dat wist ik allemaal niet. Als matige varkensvleeseter, denk ik niet dat ik hier last van ondervind, maar het zou wel eens interessant kunnen zijn om de proef op de som te nemen en te kijken wat voor veranderingen een geheelonthouding aan varkensvlees induceert...
Krachttraining stimuleert de aanmaak van groeihormoon; daar streven we naar...
Dat lijkt me vrij persoonlijk. Zelf schijn ik er geen last van te hebben.
Probleem van deze tijd; spijtig. Hetzelfde als bij vis, zoals Ezechiël zei.
Nu we toch over varkensvlees bezig zijn: eet best geen rauw varkensvlees van wilde varkens; die bevatten typisch veel parasieten.
Mocht je ooit een wild zwijn doden, dan is het beste wat je kan doen, het vlees goed te koken. En als je het toch in zijn geheel boven het vuur wilt hangen, schijnt de beste oplossing erin te bestaan het beest in het vuur te leggen (en af en toe om te draaien) tot de buitenkant pikzwart verbrand is.
Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go. ~ T.S. Elliot
Ik zie me niet direct een
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Ik zie me niet direct een wild zwijn vangen, maar zeg nooit nooit, al ben ik zelf toch niet zo verzot op speenvarken
Zoals het na nieuwjaar wel eens gepresenteerd worden op bv een wijkfeest.
Bedankt voor de bijkomende reacties.
Ik ben me nog wat verder aan
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Ik ben me nog wat verder aan het verdiepen in BFFM en las daar dat voor spiermassa optimale toename het aangeraden werd om complexe koolhydraten in kleine maten te nuttigen bij je eiwitten. Dit omwille van de insuline dat het met zich meebrengt om de aminozuren bij de spiercellen te krijgen.
Dus met andere woorden, ben ik niet echt goed bezig ik zou men trage koolhydraten
meer moeten verspreiden over al mijn maaltijden, als ik het goed voor heb?
Mometeel eet ik uiteraard mijn eiwitten op de tijdstippen die horen, maar de consumptie
van koolhydraten zijn toch voornamelijk nog gevestigd bij de grote maaltijden (ontbijt -middag en avondmaal)
Ik zou men voeding precies
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Ik zou men voeding precies ook beter op punt gaan zetten aangaande Kcal.
Net even nagekeken wat mijn tussendoortje was ik zat al aan +- 1000 kcal.
250gr kaas en een appel, nooit zo bij stil gestaan maar misschien eet ik
toch wel wat veel en slecht verdeeld over de hele dag
Moet dringend BFFM grondig doornemen.
250gr kaas is een
Niet Actief
Punten: 163
Aangesloten: 01 Jan 2009
250gr kaas is een caloriebom, een kaas schommelt vaak van 30 tot 40gr vet per 100 gr, dus van 270 - 360 Kcal per 100gr enkel aan vet, let daar maar goed mee op
je gaat toch niet beweren
Niet Actief
Punten: 4846
Aangesloten: 02 Jan 2008
je gaat toch niet beweren dat vet slecht is he?
Yeah, you don't need to go hard. You can stay in the middle, take some supplements here and there, change your program every other week and stay absolutely the same as you are now. But that's bullshit.
Geef mij maar vet ! Lekker
Niet Actief
Punten: 871
Aangesloten: 01 Feb 2009
Geef mij maar vet ! Lekker veel hormoontjes.
“Eat like a horse. Sleep like a baby. Grow like a weed”
Wat mij vooral facineerde
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Wat mij vooral facineerde was het eten van die complexe koolhydraten, ik moet dus proberen bij elke maaltijd iets van complexe kh zien binnen te krijgen.
Wilt zeggen dat ik toch te hoog zat in eiwitconsumptie, zoals al vermoed werd.
Zal dan toch maar terug wat extra brood eten.
ik zal niet beginnen over
Niet Actief
Punten: 163
Aangesloten: 01 Jan 2009
ik zal niet beginnen over het al dan niet goed zijn van vet, maar het zijn zeer veel caloriën, als je dan 6 maal per dag eet en er steekt een maaltijd in van meer dan 1000Kcal door 250gr vet te eten, dan ga je snel komen aan u dagelijks behoefte, dus pas op daar mee
Mijn maaltijden zijn zeker
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Mijn maaltijden zijn zeker geen 6x 1000kcal, al een geluk, dan zou je me kunnen rollen.
Had er eigenlijk niet bij stilgestaan dat kaas zoveel caloriën bezat.
Ga het wel iets nauwer in het oog houden.
De verschillende voedingswaarde hield ik zo i zo al in het oog maar eigenlijk nooit naar de caloriekes
ik eet aan vet alleen meer
Niet Actief
Punten: 4846
Aangesloten: 02 Jan 2008
ik eet aan vet alleen meer dan 2000 kcal per dag
Yeah, you don't need to go hard. You can stay in the middle, take some supplements here and there, change your program every other week and stay absolutely the same as you are now. But that's bullshit.
Heb trouwens gelezen dat het
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Heb trouwens gelezen dat het niet al te best is om het dieet van laag in KH (TAD) langduring aan te houden. Niet dat ik het volg, maar ik dacht mij te herrinneren dat jij en Muay dit hanteren over lange periodes.
Hoezo zou het niet al te
Niet Actief
Punten: 871
Aangesloten: 01 Feb 2009
Hoezo zou het niet al te best zijn? Ik zie geen probleem.
“Eat like a horse. Sleep like a baby. Grow like a weed”
TAD gaat niet laag in KH;
Niet Actief
Punten: 16301
Aangesloten: 08 Feb 2005
TAD gaat niet laag in KH; één of twee dagen per week eet je heel veel KH.
Natuurlijk is het niet zo efficiënt om altijd heel laag te blijven in KH, omdat je insulinegehalte zo constant zeer laag is en je metabolisme vertraagt tot het niet mooi meer is. Met koolhydraten moet je spelen; daar dienen ze voor. Eiwitten en vet dienen veeleer een vaste waarde te zijn.
Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go. ~ T.S. Elliot
Ik heb BFFM er nog eens
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Ik heb BFFM er nog eens bijgenomen en ik moet iets over het hoofd hebben gekeken.
Over de refeed dagen was ik zeker wel op de hoogte.
Wat eiwitten betreft zit ik wel goed. Maar een proper uitgekiemd eetpatroon zal ik moeten aan werken TAD is zeker nog te vroeg voor mij, ben trouwens nog niet volledig door BFFM (heb TAD e-book al dankzij RekkeBwoy )
Ik vermoed dat mijn eetgedrag toch groter is dan ik eigenlijk nodig heb.
Heb dan ook altijd wel een zwak gehad voor eten
Ik heb nog een interessant
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Ik heb nog een interessant stukje gevonden aangaande "TAD" :
maar als je dan zo weinig KH
Niet Actief
Punten: 163
Aangesloten: 01 Jan 2009
maar als je dan zo weinig KH eet en vetten neemt in de plaats, dan mag je minder dan de helft eten, ik vrees dat ik met een honger gevoel zou zitten dan
Daar gaan andere hier meer
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
Daar gaan andere hier meer over kunnen vertellen, maar ik vermoed dat het al bij al nogal meevalt. Vetten zullen iets of wat zwaarder op de maag liggen waardoor je ook minder het gevoel hebt om veel binnen te schrokken
+het fijt dat je lichaam minder signalen stuurt van hongergevoel door minder schommelingen in je insulinegehalte
voor mij is het 'probleem'
Niet Actief
Punten: 163
Aangesloten: 01 Jan 2009
voor mij is het 'probleem' van vetten dat ze zeer snel opgenomen kunnen worden, er is geen werk aan voor het lichaam, dus vrees ik dat men ze snel kan opstappelen
persoonlijk eet ik graag kh en deze helpen mij om energie te hebben voor mijn dagelijkse activiteiten en sport, wel denk ik dat ik minder koolhydraten mag eten, maar daar werk ik aan
Bij vetten komen er meer
Niet Actief
Punten: 871
Aangesloten: 01 Feb 2009
Bij vetten komen er meer enzymen vrij dat vet verbrand en enzymen dat het minder gaat opgeslagen worden. Je kan er eigenlijk niet dik van worden. En het is niet altijd even makkelijk om aan die 3000 kcal te geraken hoor ...
“Eat like a horse. Sleep like a baby. Grow like a weed”