NavigatieGebruikersloginZoeken |
(Gevaarlijk?) hoge hartslagIngediend door Joris op Vrij, 05/02/2010 - 19:17.
Toen we met de school gingen fitnessen, kreeg ik tijdens de cardio gemakkelijk een hartslag van 160-170. Vanaf dat hij hoger dan 160 was moest ik het niveau van de oefening verlagen, terwijl ik de oefening niet als te zwaar ervaarde. Nu, thuis tijdens het fitnessen kan ik mijn hartslag (en bloeddruk, die is ook altijd hoog) niet meten. Is het nodig om een hartslagmeter aan te kopen? Vrij, 05/02/2010 - 19:17  
|
nop. En gevaarlijk is het
Niet Actief
Punten: 4846
Aangesloten: 02 Jan 2008
nop. En gevaarlijk is het ook niet.
Yeah, you don't need to go hard. You can stay in the middle, take some supplements here and there, change your program every other week and stay absolutely the same as you are now. But that's bullshit.
Ook niet als hij
Niet Actief
Punten: 1883
Aangesloten: 21 Okt 2009
Ook niet als hij bijvoorbeeld de 180 overschrijdt?
nee, absoluut niet. Je
Niet Actief
Punten: 4846
Aangesloten: 02 Jan 2008
nee, absoluut niet. Je lichaam is gebouwd om dat te kunnen en aan te kunnnen. Als jij zwaar gaat sprinten zul je ook snel aan 200 zitten hoor. De 160 zeggen de cardiofanaten (onterecht!) als ideale hartslag omdat het het meeste vet verbrandt. Wat niet eens waar is.
Yeah, you don't need to go hard. You can stay in the middle, take some supplements here and there, change your program every other week and stay absolutely the same as you are now. But that's bullshit.
ik zit soms ook wel is aan
Niet Actief
Punten: 411
Aangesloten: 13 Aug 2005
ik zit soms ook wel is aan een hartslag +200, dus 180 is zeker nog geen gevaar. Zou enkel gevaarlijk zijn als je in rust nog zulke hartslag zou hebben.
Als je echt een te hoge
Niet Actief
Punten: 1524
Aangesloten: 18 Jul 2008
Als je echt een te hoge hartslag hebt, dan is je conditie waarschijnlijk niet al te best. Om bv 200 te halen ga je al ernorm veel moeite moeten doen, de kans dat je dat haalt met cardio lijkt me klein, en dan is er iets mis met je (als het om gewone cardio gaat). Er is dus geen gevaar, je lichaam kan trouwens (theoretisch) maar 220 - je leeftijd aan, bij mij dus 220 - 17 = 203, wat ik nog nooit gehaald heb, wel al paar keer in de 200, maar daar moet je diep voor gaan.
Mocht je het echt niet vertrouwen, in sportdrankjes zit meestal zout, zodat je bloed niet te dun is, om een hartaanval te vermijden. (Wat niet gaat gebeuren maarja)
"No man achieves great success who is unwilling to make personal sacrifices. There is no something for nothing, everything has a price." - Napoleon Hill
Hoge hartslag betekent: je
Niet Actief
Punten: 16301
Aangesloten: 08 Feb 2005
Hoge hartslag betekent: je lichaam pompt bloed snel rond om de nodige voedingsstoffen snel rond te brengen om snel te recupereren van wat blijkbaar een zware inspanning is. Waarom zou je dat willen vermijden? Je kan alleen maar wat bereiken als je je grenzen opzoekt.
Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go. ~ T.S. Elliot
Ok, dat weet ik dan ook al
Niet Actief
Punten: 1883
Aangesloten: 21 Okt 2009
Ok, dat weet ik dan ook al weer
en ge hebt geen
Niet Actief
Punten: 499
Aangesloten: 03 Dec 2008
en ge hebt geen hartslagmeter nodig om je hatslag te meten....leg je vinger op de pols of in de nek (je hartslag zal GOED voelbaar zijn na een squat of DL) en tel gedurende 15seconden de slagen, doe deze x4 en je hebt je hartslag... 60€ uitgespaard
Als je hartslag rond de
Niet Actief
Punten: 1596
Aangesloten: 03 Mrt 2005
Als je hartslag rond de 180-200 draait moet je toch al snel kunnen tellen dan
Een hartslag boven de 180
Een hartslag boven de 180 kan ervoor zorgen dat het hart zo snel pompt, dat het zich niet meer voldoende kan vullen met bloed, wat als gevolg heeft dat het slagvolume zal dalen dus wordt er net MINDER bloed doorheen het lichaam gepompt dan bij een hartslag die wat lager ligt (wordt 'tachycardie' genoemd). Dat verklaart waarom je dus voelt dat je wat rustiger aan moet doen en je misschien ook wat duizelig voelt: de spieren en je hersenen krijgen onvoldoende zuurstof.
Als je alleen maar een hoge hartslag hebt bij het trainen, is dit ongevaarlijk. Je kan mogelijks een syncope krijgen (= flauwvallen door zuurstofgebrek in hersenen) als je niet wat rustiger aan doet nadat je je duizelig voelt, maar schadelijk is dat niet. Wat de spieren betreffen: als de doorbloeding hier niet voldoende is, spreekt het voor zich dat ze geen zuurstof meer kunnen verbruiken en zullen ze op een anaërobe (=zuurstofloze) manier werken. Hierbij wordt geen vet meer verbrand maar wel koolhydraten die opgeslagen zitten in de spieren. Gewichtheffen is een vaak anaërobe training omdat de spieren (ongeacht de hartslag) zwaar belast worden. Zeer slecht is dat niet omdat je zo uithoudingsvermogen en kracht verbetert van die spieren MAAR ze er wordt melkzuur geproduceerd, wat spierpijn veroorzaakt!
Goed stretchen, opwarmen, rustiger aandoen als de hartslag hoog oploopt, en als je na een lange tijd terug begint met fitnessen ga dan zeker niet direct intensief beginnen met trainen. Als je daarop allemaal let hoef je je zeker geen zorgen te maken hoor.