NavigatieGebruikersloginZoeken |
cardio en spierafbraakIngediend door j2thes op Woe, 02/07/2008 - 14:48.
ik heb met een vriend van me een discussie over benen trainen... alleen mn vriend beweert dus dat je spiermassa toeneemt bij het fietsen en steppen enzo dus daarom dit topic om hier wat info te verzamelen en alsnog mn gelijk te krijgen Woe, 02/07/2008 - 14:48  
|
j2thes schreef: alleen mn
Niet Actief
Punten: 1596
Aangesloten: 03 Mrt 2005
Hij heeft zeer beperkt gelijk. Naargelang je aanleg voor spieropbouw en wat voor een cardiostijl, kan je eventueel beperkt spieren kweken. Vooral bij explosieve stijl: korte sprints enz.
Als je lichaam totaal geen training van benen gewoon is, ook geen cardio, dan zal je in het begin wel wat beenspieren bijkrijgen, maar is IMHO erg marginaal. Tenzij iemand "luciferbeentjes" wil onder een stevige torso, dan moet hij wel met gewicht trainen
Quote: j2thes schreef: alleen mn
Niet Actief
Punten: 4846
Aangesloten: 02 Jan 2008
en onderstreep dat een keer of vijf.
Yeah, you don't need to go hard. You can stay in the middle, take some supplements here and there, change your program every other week and stay absolutely the same as you are now. But that's bullshit.
de vooruitgang die je dan
Niet Actief
Punten: 698
Aangesloten: 26 Apr 2008
de vooruitgang die je dan maakt heeft dan lijkt mij meer te maken met de achterstand die je benen hebben dan de cardio
en je zegt ook explosief en korte sprints...je traint dan ook met een hogere intensiteit en een kortere periode waarin je dit doet
Ik dacht dat ik hier onlangs
Niet Actief
Punten: 15282
Aangesloten: 19 Jan 2007
Ik dacht dat ik hier onlangs gelezen had dat de spiervezels die bij cardio gebruikt worden (de witte?) met 15% in massa konden toenemen, en de andere met wel 100%. Dus spiergroei is mogelijk, maar heel beperkt.
Bstrong log
zoiets was toch bij kuiten
Niet Actief
Punten: 698
Aangesloten: 26 Apr 2008
zoiets was toch bij kuiten besproken???
dat kuiten langzamer gaan omdat ze maar 15% in massa kunnen toenemen ofzo???
edit: quote uit het kuitene topic
Slow-Twitch en Fast-Twitch.
Niet Actief
Punten: 4480
Aangesloten: 06 Apr 2008
Slow-Twitch en Fast-Twitch. De een kan 25% toenemen, de andere 100%. Dat was inderdaad besproken bij kuiten.
maar tijdens een
Niet Actief
Punten: 698
Aangesloten: 26 Apr 2008
maar tijdens een cardio-workout train je toch op spieruithouding en als dit te lang duurt zal er ook spierrafbraak zijn....
Uiteraard ja.
Niet Actief
Punten: 4480
Aangesloten: 06 Apr 2008
Uiteraard ja.
dat probeer ik hem duidelijk
Niet Actief
Punten: 698
Aangesloten: 26 Apr 2008
dat probeer ik hem duidelijk te maken
maar hij is nogal eigenwijs dus zoek ik naar achtergrond info om te ondersteunen wat ik zeg
Even voor de mensen die niet
Niet Actief
Punten: 1684
Aangesloten: 31 Mei 2005
Even voor de mensen die niet weten hoe het slow en fast verhaal in elkaar zit:ff wat sleur en pleur!
Dwarsgestreept spierweefsel bestaat uit spiervezels. Deze spiervezels kun je verdelen onder twee groepen: type 1: Slow Twitch en type 2: Fast Twitch. Deze twee types worden ook wel eens rode en witte spiervezels genoemd vanwege hun kleur.
De Fast Twitch kent nog eens drie verschillende soorten: type 2a, 2b en 2c.
De Slow Twitch en Fast Twitch zijn verdeeld in twee groepen op basis van de contractietijd. De contractietijd is de tijd die een spier nodig heeft om samen te trekken. Zo zijn de Slow Twitch vezels langzamer in het contraheren (samentrekken) en leveren minder kracht dan de Fast Twitch vezels. De Fast Twitch vezels hebben een kortere contractietijd en een grotere contractiekracht.
Kinderen en ongetrainde mensen hebben een verhouding van ongeveer 50-50% aan Slow Twitch en Fast Twitch vezels. Deze verhouding kan per individu en per spier ongeveer 10% tot 20% verschillen. Bij topsporters is er vaak een bepaald overwicht te zien van een bepaalde type spiervezel, die specifiek voor hun inspanningen geschikt zijn. Zo hebben duursporters vaak iets meer Slow Twitch vezels (ongeveer 70%) als Fast Twitch vezels en sporters die het meer op kracht doen zoals sprinters vertonen eerder een verhoogd niveau aan Fast Twitch vezels (ongeveer 70%). Deze verhouding is maar in beperkte mate te beïnvloeden door training.
Hieronder staan de verschillende types spiervezels kort beschreven met hun kenmerken:
Type 1= Slow Twitch
Slow Twitch spiervezels hebben een lange contractietijd en leveren maar een matige kracht. Ze worden ook wel de rode spiervezels genoemd vanwege hun rode kleur. Deze rode kleur komt door het hoge myoglobinegehalte. Myoglobine kan makkelijk zuurstof binden en in deze vezels vindt dan ook voornamelijk aerobe verbranding plaats. Slow Twitch vezels bevatten meer mitochondriën dan Fast Twitch vezels, zodat er een constante aanmaak van ATP plaats vind.
Type 2= Fast Twitch
Fast Twitch spiervezels worden ook wel witte spiervezels genoemd door hun witte kleur. Dit komt omdat ze minder myoglobine bevatten en over een slechtere doorbloeding beschikken. In de vezels is al veel ATP en creatinefosfaat opgeslagen, zodat deze snel kan worden vrijgemaakt. Deze vezels hebben dan ook een kortere contractietijd en een grotere contractiekracht dan Slow Twitch vezels.
De Fast Twitch vezels zijn nog onder te verdelen in type 2a, 2b en 2c.
Type 2A
Deze vezel is in staat om tot het verrichten van de arbeid van beide spiervezeltypes. Zo kan deze zowel aerobe verbranding verrichten als snelle korte contracties leveren.
Type 2B
Vezels behorend tot het type 2B zijn slecht doorbloed en beschikken over een anaerobe energielevering. Dit houdt in dat er veel ATP en creatinefosfaat al ligt opgeslagen in de vezel die snel vrij kan worden gemaakt. Deze type spiervezel is alleen geschikt voor korte krachtige contracties.
Type 2C
Dit is een spiervezel die nog niet is gedifferentieerd. Deze kan dus door specifieke training een structuurwijziging ondergaan en van Slow Twitch vezel veranderen in Fast Twitch vezel of andersom.
dan even mijn antwoord op
Niet Actief
Punten: 1684
Aangesloten: 31 Mei 2005
dan even mijn antwoord op het benen trainen.
benen trainen is en blijft een discussie onder de mannen, geen idee waarom maar het is zo.
kweetnie of het luiheid is, maar ze hebben altijd een excuus of zogenaamd goede reden om die benen training niet te doen of niet te willen doen.
benen train je qua omvang net als alle andere spiergroepen, het is een grote spiergroep dus je met zowel oefeningen voor de voorkant als achterkant meenemen in je schema.
ooit voetballers gezien met gespierde benen?ja afgetraind, maar dat is omdat ze wel heel veel sporten en dan heb ik het over de topvoetballers, niet de F4 van de plaatselijke club.
er is een verschil tussen afgetraind en getraind uiterlijk.
als je deze sport dus fitness/bb serieus wilt nemen, dan train je serieus je benen, en dat is ook omdat er bij het trainen van je benen stoffen vrij komen die er voor zorgen dat je groeit.
spinninglady je geeft nu nog
Niet Actief
Punten: 698
Aangesloten: 26 Apr 2008
spinninglady je geeft nu nog geen antwoord op de vraag...
ik zoek achterliggende info om hem te laten zien dat je benen niet gespierder worden door alleen cardio...
als je veel van mijn
Niet Actief
Punten: 1684
Aangesloten: 31 Mei 2005
als je veel van mijn antwoorden leest zie je dat ik bijzonder veel informatie geef keer op keer, maar ik zie graag dat andere ook die info geven of opzoeken.
dus ik wacht in deze eens rustig af.
Laat hem anders dit toppic
Niet Actief
Punten: 9793
Aangesloten: 27 Mrt 2007
Laat hem anders dit toppic eens lezen ? Misschien gelooft hij het wel als iemand anders het zegt/typt.
Nog zo'n toppic http://www.bstrong.net/node/852
Laat hem inderdaad dit eens
Niet Actief
Punten: 4480
Aangesloten: 06 Apr 2008
Laat hem inderdaad dit eens lezen. Met die info over fast-twitch en slow-twitch alleen al zou je moeten kunnen het verband leggen met duurlopen en krachttraining, en de gevolgen ervan in massatoename.
Quote: Laat hem anders dit toppic
Niet Actief
Punten: 698
Aangesloten: 26 Apr 2008
thanks...
dat topic zocht ik eigenlijk ook al...
maar met zoekfunctie en dan zoeken op benen trainen dan kwam ik ook op allerlei topics met buik enzo dus was niet echt geslaagd...
bedankt dus
En laat hem dit
Niet Actief
Punten: 9793
Aangesloten: 27 Mrt 2007
En laat hem dit http://forum.dutchbodybuilding.com/f127/waarom-moet-mijn-benen-trainen-voor-meer-massa-128358/index2.html ook maar eens lezen en als hij het dan nog niet geloofd, dan moet je maar verder zoeken achter iets anders
Quote: Quote: Laat hem anders dit toppic
Niet Actief
Punten: 9793
Aangesloten: 27 Mrt 2007
Ja met de zoek functie vind ik ook nooit wat ik zoek Maar dit stond bij google als eerste link bij "benen trainen" ofzo
Graag gedaan
Bovendien zou het feit dat
Niet Actief
Punten: 15282
Aangesloten: 19 Jan 2007
Bovendien zou het feit dat je met oefeningen als squat en deadlift veel meer gewicht heft dan met om het even welke bovenlichaam-oefening, al reden genoeg moeten zijn! Zware gewichten verplaatsen is gewoon stoer!
Bstrong log